Renovering av huset

Renovering av huset

Renoveringen

Här kommer ni att kunna följa våran renovering av huset i Hortlax.

Ny fasadbelysning

UtomhusPosted by Sara Sat, Jan 2 2010 02:53:01


  • Comments(2)//huset.akula.se/#post135

"lite" små projekt

UtomhusPosted by Sara Sun, May 24 2009 22:58:24

Hos oss händer det grejer, som vanligt kan man nästan säga.

Man kan tycka att vi ska ha fullt upp med bröllopet, men en långhelg som bjuder på bra väder vad är inte bättre än att arbeta ute?

Redan onsdag kväll kom pappa med traktorn och de började arbeta med att förflytta våran lekstuga.

Så här såg vårat hörn ut. Förutom att flyttat lekstugan har vi tagit bort de 2 rönnarna ni ser och även två rönnar som är bakom lekstugan.

Planen är att göra en stor grusinfart ända till huset och jämna till hörnet där lekstugan stod så det blir gräs där. I framtiden kommer där sedan att placeras en verktygsbod.

måste avverka lite träd först

stuga kommer farandes

Jag och mamma tyckte det var lite spännande och vågade knappt titta

Det var kvällspasset... nu börjar dagpasset

Så här öppet blev det utan träden och stugan. Här har pappa tagit bort yttersta lagret på hörnet. Bara lite jobb kvar nu....

så här blev placeringen av stugan... som nu står och väntar på att få bli renoverad.

Gissa vad som ska tippas här!?

Jo just precis... 13 ton jord!!!!

som pappa och john skottade ut för att jämna till gräsmattan som nu satt sig färdigt efter det att vi grävde ner jordvärmen.

man får lätt för sig att 13 ton jord ska räcka länge.... men näää det gjorde det inte. Så det var bara en liten uppvärmning!

Jag har ägnat mig åt att olja in våran grillstad

så här fina blir dom!

och här ska grillstaden stå.

Det tog över 7 timmar att olja in allt och ändå blev jag inte riktigt klar, då grannarna tyckte vi var värda några drinkar efter hårt arbete. Mysig avslutning på en lång dag.

Nu ser gården ut som en stor arbetsplats och vi får en del gäster till bröllopet... men då får de ju se hur det ser ut där det jobbas =)

  • Comments(5)//huset.akula.se/#post133

Ny brevlåda

UtomhusPosted by John Mon, Oct 13 2008 14:55:45
Blog ImageI helgen fick jag snickra ihop ett brevlådeställ och montera på våran nya brevlåda.

  • Comments(0)//huset.akula.se/#post128

pooldrömmar

UtomhusPosted by Sara Wed, Jun 4 2008 18:05:47

Det är 200 grader varmt och jag vill ha en POOL!!!!!

inte ens en vindpust svalkar mig.

Jag älskar och bada och john hatar att bada inom sinom tid kommer ni att få se vem som vinner :P

POOLEN vart är du??!

Blog Image

drömmen...

  • Comments(1)//huset.akula.se/#post122

Häckplantering

UtomhusPosted by Sara Sat, May 17 2008 23:52:03

Så var det dags för lite utomhusarbete, en häck ska planteras efter hela långsidan och efter ena kortsidan, som ett L för att slippa insyn. 50 meter häck och 200 plantor blev det. Häcken vi valt är häggmispel. Den växer fort, blir tät och hög ca 4-5 meter.

Fredag eftermiddag började jag och john att gräva rännan för plantorna. Tog ca 4 timmar. Jag hade innan skämt samt sagt att vi skulle behöva långkalsonger och underställ och mössa, detta blev inget skämt utan vad som behövts hela helgen för att inte frysa ihjäl. Har varit svin kallt! Lördag var det till att vilja snöa nån liten flinga.

Blog ImageBlog ImageBlog ImageHan jobbar så bra min prins hehe tänk vad man kan göra för kärlekens skull, han minns den gamla tiden då han mest spelade golf :P Bra träning får han!

Blog ImageAlla dessa träd ska kapas ner och tas bort, det är 3 st Hägg som fått häggmal och 2 buskar som dött. I stället blir det häcken som ska fungera som insynsskydd.

Blog Image

Blog ImageBlog ImageLördag kom experterna till våran hjälp alias mamma och pappa. Här kapar pappa ner våra buskar.

Blog ImageDetta är 200 st plantor.

Blog ImageHär är det team work! Pappa är trädgårdsmästaren som berättade och visade oss vad vi skulle göra.

Blog Image

Blog Image

Blog ImageJag och mamma planterar buskarna.Blog ImageJohn fick oxså ligga på knä och plantera buskar.

Blog ImagePappa beskär, så den ska bli tät. Det kommer att ta många år innan den blir hög trots att den växer fort.Blog ImageVi avslutade kvällen med att vattna de små "pinnarna"

Det tog oss 7 timmar 4 pers att plantera häcken + de 4 timmarna det tog att gräva rännan. Det finns nog en del muskler som kommer att ha träningsvärk.

Blog ImageMor och far som är så toppen snälla och hjälpt oss plantera och visa hur man skulle göra.

  • Comments(2)//huset.akula.se/#post121

På våran alta

UtomhusPosted by Sara Mon, Jul 2 2007 21:44:07

För ett par helger sedan lekte jag trädgårdsmästare, eller snarare krukväxtmästare och planterade blommor i krukor och satte ut och mysigt blev det. Förra året fick vi trädgårdsmöbler av mina föräldrar av märket Jutlandia-Scandinavian design, möblerna är av regnskog. Gruppen med position stolar har jag betsat i mahogny - vi köpte även en hammock som jag sover i så ofta jag kan, även den i mahogny. Dynerna till alla stolar kommer från Europamöbler.

Den svarta gruppen var mammas och pappas första trädgårdsmöbler som dom köpte i början av 80- talet. Jag har sett många ungdomar som har en liknande grupp, kanske även dom ärvt av sina föräldrar. Förra året betsade jag på det svarta på stolarna och bordet.

Den lilla café gruppen oxså Scandinavian Design står på våran framsida i skuggan - johns älsklingsplats. Även dem har vi fått av mina föräldrar och dom är betsade i mahogny  • Comments(0)//huset.akula.se/#post80