Renovering av huset

Renovering av huset

Renoveringen

Här kommer ni att kunna följa våran renovering av huset i Hortlax.

spaljevägg till brevlåda

InspirationPosted by Sara Tue, Jun 10 2008 21:18:48

Blog ImageEn sådan här spaljevägg ska john få bygga, dock kanske något lägre.

Riktigt snygg tycker jag!

bild. perlan

  • Comments(1)//huset.akula.se/#post123

trappens framtid

InspirationPosted by Sara Thu, Feb 28 2008 13:12:03

Jag visar bild på hur trappräcket vi planerar att ha i trappen ser ut. Jag tror det kan bli kanon snyggt!

Blog ImageBlog Image

Men det är fortf mycket jobb kvar… nya steg och så har vi köpt ledbelysning som ska monteras och lysa upp vartannat steg. Ledbelysningen går att dimma. Även två ledspottar ska monteras ovanför ytterdörren i dörrkarmen.

Blog ImageSå här ser ledbelysningen ut, det är vitljus i dem och gjorda så att du kan gå på dem. Vi ska visserligen inte göra det men ifall man vill kan man montera dem i tex golv. Dom var dock svindyra!!!

Ledbelysning från Homelight

  • Comments(0)//huset.akula.se/#post109

"min framsida"

InspirationPosted by Sara Sat, Feb 9 2008 14:56:56

Jag hittade en sån fin inspirationsbild och beskrivande hur jag vill ha våran framsida.... det blir inte i år vi ska göra den men jag samlar ändå idéer. Jag är ju ingen trädgårdsnisse som gillar att pyssla i blomrabatter, så min tanke har varit att sätta plattor och på sidorna ha krossad sten. Denna fina inspirations bild visade hur jag har tänkt mig det....Blog Image

Bron hade jag tänkt mig oxså ngt liknande men i sten, fast detta var riktigt snyggt så jag kanske får tänka om. Man kan ha större bro om man gör den i trä och mycket billigare. Precis som bilden visar vill jag endast ha stolpar inga räcken.

  • Comments(2)//huset.akula.se/#post105

Inspiration plattsättning

InspirationPosted by Sara Tue, Oct 30 2007 16:04:59

Blog Image

Vi ska i ett framtida projekt göra om våran entré och infart. Detta tyckte jag var en snygg och stilren platt och stensättning. Jag vill dock ha lite mörkare plattor grå/svarta. Jag har lite idéer om att lägga krossad sten runt grunden kring hela huset.

Blog ImageBlog Image

Skifferplattor är grymt snyggt!

Blog Image

Blog Image

John har kommit på att vi ska ha en stenmur runt vårat ena hörn och sedan fylla ut med jord så gräsmattan blir jämn och fin där. Den tanken gillar jag!

  • Comments(2)//huset.akula.se/#post89

Ny altadörr önskas

InspirationPosted by Sara Mon, Oct 29 2007 11:11:44

Denna stora fina altadörr vill jag ha....

Blog Image

isället för som det är idag....

Blog Image

  • Comments(0)//huset.akula.se/#post87

Glasmosaik

InspirationPosted by Sara Mon, Oct 29 2007 10:46:41

Blog ImageBlog Image

Jag har varit inne på att sätta glasmosaik ovanför våran diskho i köket. Jag tycker det är riktigt snyggt när ljuset speglas i glasmosaiken. John är inte så jätte imponerad av mosaik. Så där står vi. Vad ska vi ha för kakel i köket?

  • Comments(4)//huset.akula.se/#post86

Badrums tankar

InspirationPosted by Sara Wed, Sep 5 2007 20:35:30

Efter dryg 2 månaders renoveringsuppehåll är det nu dags igen att ta tag i allt som väntar. Näst på tur är badrummet. Älsklingen har dragit på sig snickarbyxorna och gett sig i kast med elen i badrummet. Bara att bestämma belysning i badrummet visade sig vara en mindre vetenskap. Vi trodde att vi hade bestämt belysning när vi konstaterat att vi ska ha infällda spotlights i taket. Men så var det inte fick vi erfara efter 2 besök i olika elaffärer. Ska ni ha dom här måste ni göra så här och då går det inte att dimmra ner. Ska ni ha dom här går det att dimmra men då kan ni inte ha dem ovanför dusch utrymmet. LED lampor vore praktiskt men kommer det fungera? (svar nej – vilket vi vet nu efter att lånat hem för att se hur mkt ljus det blir) På våran kravlista stod ett öga som automatiskt tänder och släcker lyset när man kommer in på toaletten. Där kom nästa problem att klura ut lösning på, en sådan klarar nämligen bara ett visst antal watt vilket vi överskred så klart, bara för att komplicera det ännu mer. Nu har i alla fall darlingen kommit på en lösning. Det blir ”vanliga” spotlights över allt förutom i dusch utrymmet där de blir andra som ska vara säkra vid vatten. Alla lamporna i badrummet kommer gå att dimmra ner. Men de kommer vara två olika ljus sättningar. Ett par lampor som slås på automatiskt när man kommer in, belysning som räcker vid enbart toalettbesök. När man behöver mer belysning så får man slå på en knapp och övriga lampor tänds tex vid städning och duschning. Hängde ni med? Prinsen har stenkoll så jag känner mig trygg.

Det mesta i badrummet har vi bestämt vad vi ska ha, förutom själva badrumsmöbeln. Klart är att vi vill ha ett högskåp och en kommod ca 120 cm bred. Men vi har inte hittat ngt som passar ännu och vi vet inte vilket material vi vill ha det i.

Klart är:

Golv: Svart/grått klinker

Väggar: Vita ganska stora avlånga kakelplattor samt en fondvägg med natursten.

Handfat: Fyrkantigt handfat som ligger ovanpå bänkskivan

Bänkskiva: Svart skiva i sten

Blandare till handfat: Beröringsfri blandare som sitter i väggen

Spegel vid handfat: Spegel med inbyggd belysning fån Kvik.

Toalett: Vägghängd

Duschvägg: Frostat glas

Duschar: 2 st duschar från Kivk

Handdukstork: El uppvärmd "stege"

Blog Image

Denna typ av kommod har vi tittat på. Greplist och 2 stora lådor. På bilden visar dom 4 lådor vi vill endast ha 2 st under varandra.

Blog Image

Något i stil med dessa fyrkantiga handfat som ligger på bänksivan har jag i tanken och med inbyggd blandrare i väggen.Blog Image

Vi ska precis som bilden visar ha två av dessa duschar brevid varandra

Blog Image

Blog Image

Denna typ av handukstork står på listan

Blog Image

Dålig bild av spegeln. Men det är en vanlig fyrkantig spegel med inbyggd sidoljus

Blog Image

Det här är en toalettborste som man bygger in i väggen och som man sedan kan snurra in i väggen så den inte syns. PRAKTISKT!Blog ImageToalettpappershållare även den fälls in i väggen.

  • Comments(7)//huset.akula.se/#post82

Nya fönster

InspirationPosted by Sara Wed, Jul 4 2007 10:54:01

Nu har våra nya fönster kommit!

Vi har beställt nya vändbara fönster i Aluminium till hela framsidan. Vi tog även vita spröjs med två kors även dessa i Aluminium. Helt underbart då det är underhållsfritt!!! Aldrig kommer vi behöva stå och skrapa gammal måla och måla om dessa fönster.

Vi börjar med att byta fönster på framsidan, sedan får vi väl ta eftersom efter behov och plånbok.

På framsidan kommer vi lyckas få bort dom röda detaljerna på huset som vi aldrig gillat, då vi även planerar att byta ytterdörrar. Så småningom har vi även planer för förändringar på hela utsidan – enligt mig ska delar av dom planerna genomföras nästa vår/sommar vet dock ännu inte om han som ska genomföra dom tillika min älskade sambo riktigt är med på den tidsplaneringen :P

Jag drömmer ju om ett helvitt hus men tom jag inser att det får nog vänta ett par år.

Fönsterna kommer från Mockfjärdsfönster och heter Premium

Blog Image

Så här ser ytterdörrarna ut som vi är sugna på. Vi har dock inte sett priset på dubbeldörren än - kan bli en överraskning.

Blog Image

Dubbeldörren planeten i dörrserien Galleri från Borrodörren. Glaset är i klarglas vilket är bra då vi vill få in så mkt ljus som möjligt i våran mörka hall. Man kan välja med trä eller aluminium runt glaspartierna. Vi hade tänkt oss dörrarna i vitt.

Blog Image

Enkeldörr till groventrén från samma serie och tillverkare.

  • Comments(0)//huset.akula.se/#post81