Renovering av huset

Renovering av huset

Renoveringen

Här kommer ni att kunna följa våran renovering av huset i Hortlax.

Häckplantering

UtomhusPosted by Sara Sat, May 17 2008 23:52:03

Så var det dags för lite utomhusarbete, en häck ska planteras efter hela långsidan och efter ena kortsidan, som ett L för att slippa insyn. 50 meter häck och 200 plantor blev det. Häcken vi valt är häggmispel. Den växer fort, blir tät och hög ca 4-5 meter.

Fredag eftermiddag började jag och john att gräva rännan för plantorna. Tog ca 4 timmar. Jag hade innan skämt samt sagt att vi skulle behöva långkalsonger och underställ och mössa, detta blev inget skämt utan vad som behövts hela helgen för att inte frysa ihjäl. Har varit svin kallt! Lördag var det till att vilja snöa nån liten flinga.

Blog ImageBlog ImageBlog ImageHan jobbar så bra min prins hehe tänk vad man kan göra för kärlekens skull, han minns den gamla tiden då han mest spelade golf :P Bra träning får han!

Blog ImageAlla dessa träd ska kapas ner och tas bort, det är 3 st Hägg som fått häggmal och 2 buskar som dött. I stället blir det häcken som ska fungera som insynsskydd.

Blog Image

Blog ImageBlog ImageLördag kom experterna till våran hjälp alias mamma och pappa. Här kapar pappa ner våra buskar.

Blog ImageDetta är 200 st plantor.

Blog ImageHär är det team work! Pappa är trädgårdsmästaren som berättade och visade oss vad vi skulle göra.

Blog Image

Blog Image

Blog ImageJag och mamma planterar buskarna.Blog ImageJohn fick oxså ligga på knä och plantera buskar.

Blog ImagePappa beskär, så den ska bli tät. Det kommer att ta många år innan den blir hög trots att den växer fort.Blog ImageVi avslutade kvällen med att vattna de små "pinnarna"

Det tog oss 7 timmar 4 pers att plantera häcken + de 4 timmarna det tog att gräva rännan. Det finns nog en del muskler som kommer att ha träningsvärk.

Blog ImageMor och far som är så toppen snälla och hjälpt oss plantera och visa hur man skulle göra.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by John Thu, Jul 31 2008 09:51:32

Skrämmande hur fort sommaren går, jag minns det där som igår att jag hade vinterkläder på mig och nu är sommaren snart över...

Posted by TreUdd Fri, May 23 2008 23:54:47

Ååååååå kaffe! (...var nog det enda jag var avundsjuk på)