Renovering av huset

Renovering av huset

Renoveringen

Här kommer ni att kunna följa våran renovering av huset i Hortlax.

"lite" små projekt

UtomhusPosted by Sara Sun, May 24 2009 22:58:24

Hos oss händer det grejer, som vanligt kan man nästan säga.

Man kan tycka att vi ska ha fullt upp med bröllopet, men en långhelg som bjuder på bra väder vad är inte bättre än att arbeta ute?

Redan onsdag kväll kom pappa med traktorn och de började arbeta med att förflytta våran lekstuga.

Så här såg vårat hörn ut. Förutom att flyttat lekstugan har vi tagit bort de 2 rönnarna ni ser och även två rönnar som är bakom lekstugan.

Planen är att göra en stor grusinfart ända till huset och jämna till hörnet där lekstugan stod så det blir gräs där. I framtiden kommer där sedan att placeras en verktygsbod.

måste avverka lite träd först

stuga kommer farandes

Jag och mamma tyckte det var lite spännande och vågade knappt titta

Det var kvällspasset... nu börjar dagpasset

Så här öppet blev det utan träden och stugan. Här har pappa tagit bort yttersta lagret på hörnet. Bara lite jobb kvar nu....

så här blev placeringen av stugan... som nu står och väntar på att få bli renoverad.

Gissa vad som ska tippas här!?

Jo just precis... 13 ton jord!!!!

som pappa och john skottade ut för att jämna till gräsmattan som nu satt sig färdigt efter det att vi grävde ner jordvärmen.

man får lätt för sig att 13 ton jord ska räcka länge.... men näää det gjorde det inte. Så det var bara en liten uppvärmning!

Jag har ägnat mig åt att olja in våran grillstad

så här fina blir dom!

och här ska grillstaden stå.

Det tog över 7 timmar att olja in allt och ändå blev jag inte riktigt klar, då grannarna tyckte vi var värda några drinkar efter hårt arbete. Mysig avslutning på en lång dag.

Nu ser gården ut som en stor arbetsplats och vi får en del gäster till bröllopet... men då får de ju se hur det ser ut där det jobbas =)

  • Comments(5)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by John Mon, Sep 7 2009 13:00:50

Vår grillstad fick vi i bröllopspresent och är inhandlad av en person som jobbar på sågen i Degeränget i Piteå. När man kör timmerleden så ser man ofta att det står en sådan grillplats med till salu skylt vid sågen.

Posted by jenny Fri, Aug 14 2009 21:52:34

Hej! Var ute och sökte på grillstad och hittade då er sida. Perfekta bilder på en sådan grillstad som jag vill ha här hemma. Under påsk och semesterveckorna är jag uppe i min mammas hemby flötuträsk ca fem mil väster om Piteå. Under resan dit ser man alla dessa goa elstäder som är fantastiska att sita och grilla vid. Här nere finns det inte en enda. Här ni möjligen någon ritning på er grillstad som man kan få bli vid eller tfn till den som har gjort den.

Mvh jenny Svanqvist

Posted by Isabella - 21årig husägare Mon, Jul 20 2009 15:37:16

Vilket fint hus och blogg du har! :-)

Jag funderar på att göra en renoverings/hus blogg då vi precis köpt vårt första hus.
Det jag undrar är om du har många läsare? -finns det nått intresse för sånna bloggar? eller skriver du mest för din egen skull?

http://isabella.blogg.se

Posted by Elin Grindemyr Mon, Jun 1 2009 22:47:20

Hej! Blev så glad när jag satt och sökte på inbyggd toalettborste samt toapappershållare i väggen på google. Så hittade jag exakt sådant som vi vill ha på din blogg. De var i ett tidigare inlägg du lagt ut bild på dessa. Vet du var dom fanns att få tag på?? Skulle bli superglad om du svarade =)

Mvh/Elin Grindemyr www.grindemyr.blogg.se

Posted by Elin Grindemyr Mon, Jun 1 2009 22:46:54

Hej! Blev så glad när jag satt och sökte på inbyggd toalettborste samt toapappershållare i väggen på google. Så hittade jag exakt sådant som vi vill ha på din blogg. De var i ett tidigare inlägg du lagt ut bild på dessa. Vet du var dom fanns att få tag på?? Skulle bli superglad om du svarade =)

Mvh/Elin Grindemyr