Renovering av huset

Renovering av huset

Renoveringen

Här kommer ni att kunna följa våran renovering av huset i Hortlax.

Badrums tankar

InspirationPosted by Sara Wed, Sep 5 2007 20:35:30

Efter dryg 2 månaders renoveringsuppehåll är det nu dags igen att ta tag i allt som väntar. Näst på tur är badrummet. Älsklingen har dragit på sig snickarbyxorna och gett sig i kast med elen i badrummet. Bara att bestämma belysning i badrummet visade sig vara en mindre vetenskap. Vi trodde att vi hade bestämt belysning när vi konstaterat att vi ska ha infällda spotlights i taket. Men så var det inte fick vi erfara efter 2 besök i olika elaffärer. Ska ni ha dom här måste ni göra så här och då går det inte att dimmra ner. Ska ni ha dom här går det att dimmra men då kan ni inte ha dem ovanför dusch utrymmet. LED lampor vore praktiskt men kommer det fungera? (svar nej – vilket vi vet nu efter att lånat hem för att se hur mkt ljus det blir) På våran kravlista stod ett öga som automatiskt tänder och släcker lyset när man kommer in på toaletten. Där kom nästa problem att klura ut lösning på, en sådan klarar nämligen bara ett visst antal watt vilket vi överskred så klart, bara för att komplicera det ännu mer. Nu har i alla fall darlingen kommit på en lösning. Det blir ”vanliga” spotlights över allt förutom i dusch utrymmet där de blir andra som ska vara säkra vid vatten. Alla lamporna i badrummet kommer gå att dimmra ner. Men de kommer vara två olika ljus sättningar. Ett par lampor som slås på automatiskt när man kommer in, belysning som räcker vid enbart toalettbesök. När man behöver mer belysning så får man slå på en knapp och övriga lampor tänds tex vid städning och duschning. Hängde ni med? Prinsen har stenkoll så jag känner mig trygg.

Det mesta i badrummet har vi bestämt vad vi ska ha, förutom själva badrumsmöbeln. Klart är att vi vill ha ett högskåp och en kommod ca 120 cm bred. Men vi har inte hittat ngt som passar ännu och vi vet inte vilket material vi vill ha det i.

Klart är:

Golv: Svart/grått klinker

Väggar: Vita ganska stora avlånga kakelplattor samt en fondvägg med natursten.

Handfat: Fyrkantigt handfat som ligger ovanpå bänkskivan

Bänkskiva: Svart skiva i sten

Blandare till handfat: Beröringsfri blandare som sitter i väggen

Spegel vid handfat: Spegel med inbyggd belysning fån Kvik.

Toalett: Vägghängd

Duschvägg: Frostat glas

Duschar: 2 st duschar från Kivk

Handdukstork: El uppvärmd "stege"

Blog Image

Denna typ av kommod har vi tittat på. Greplist och 2 stora lådor. På bilden visar dom 4 lådor vi vill endast ha 2 st under varandra.

Blog Image

Något i stil med dessa fyrkantiga handfat som ligger på bänksivan har jag i tanken och med inbyggd blandrare i väggen.Blog Image

Vi ska precis som bilden visar ha två av dessa duschar brevid varandra

Blog Image

Blog Image

Denna typ av handukstork står på listan

Blog Image

Dålig bild av spegeln. Men det är en vanlig fyrkantig spegel med inbyggd sidoljus

Blog Image

Det här är en toalettborste som man bygger in i väggen och som man sedan kan snurra in i väggen så den inte syns. PRAKTISKT!Blog ImageToalettpappershållare även den fälls in i väggen.

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Martin Mon, Aug 29 2011 17:22:45

Hej fra danmark...


det er flot de i har lavet, jeg er selv ved at lave mit hus... hvilket mærke er jeres toalettborste og t-pappershållare og hvor kan jeg købe dem??


bedste hilsner

martin

Posted by margun Mon, Mar 22 2010 17:50:03

Hej undrar också vilket märke på toaborsten?

Posted by Giovanni Fri, Mar 12 2010 15:06:29

Hej

Är på jakt efter en sådan inbyggd toalettborste. Men vi kan ej hitta det någonstans. Vart har ni köpt denna ?

Tacksam för svar

//Giovanni

Posted by Malin Tue, Feb 16 2010 12:18:09

Vilket vackert och inspirerande hus! Vi håller precis på att bygga ut vårt hus och jag surfar mycket för att få inspiration och det fick jag verkligen hos er. :) Jag vet inte om ni läser så här gamla kommentarer, men jag skulle verkligen vilja veta var ni hittat den svängbara toalettborten?

Posted by Monica Tue, Feb 3 2009 08:22:21

Hvor har dere funnet og husker dere navnet på disse innebygde toalettrullholderne og toalettbørsten?

Posted by Karin Thu, Sep 6 2007 22:02:59

Oj vad fint ni har det. Trevlig blogg! http://hemochliv.blogg.se

Posted by Linda lo Thu, Sep 6 2007 17:20:03

Men behöver nog instruktioner för att gå på erat dass..haha! Men vackert som sjutton kommer det att bli!